Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ήλθε και η σειρά μας......

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια, από τότε που λέγαμε πως από δω και πέρα θα παίρνουμε τα πανό και θα πηγαίνουμε στις Βρυξέλλες.
Με την κοινοτική οδηγία 2006/126,το ΠΔ 51 και την ΥΠ.ΑΠ.552/88 οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών αιφνιδιάζονται και αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της Ελληνικής πραγματικότητας, υποχρεώνονται σε αγορά δικύκλων αλλά μάλλον, και του προβλεπόμενου προστατευτικού εξοπλισμού.
Και που είναι τελικά αυτές οι πίστες στις οποίες θα εφαρμοσθούν αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια;
Που βρίσκονται αυτοί οι χώροι με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τις συνθήκες ασφάλειας,για να φιλοξενήσουν τους εκπαιδευτές με τις καινούριες τους μοτοσυκλέτες και τους υποψηφίους με τον άρτιο εξοπλισμό τους;Μήπως στους χώρους των ΚΤΕΟ που δεν έχουν πάρει πιστοποίηση;Έτσι θα δώσει η Πολιτεία πάλι το καλό παράδειγμα;
Δεν υπήρχε καθόλου χώρος φαίνεται στη" σκληρή διαπραγμάτευση", για να καταστεί σαφής η αδυναμία της χώρας να παρακολουθήσει τέτοιες αλλαγές.
Καλούμαστε λοιπόν τώρα, το 2013,να παρακολουθήσουμε και να συναγωνιστούμε τους Γερμανούς, ενώ δεν ξέρουμε σε ποιόν τομέα να επενδύσουμε τα κεφάλαιά μας.
Και καλά άντε η 2006/126, εδώ έχουμε μνημόνια θα μου πεις......
Η 552/88 όμως λέει και κάτι άλλα .....
Γιατί στην εποχή της απλοποίησης των διαδικασιών,θα πρέπει να έχουμε και βιβλία(τώρα που τα καταργεί η Εφορία)αλλά και συγκεντρωτικές καταστάσεις με ανάλυση των μαθημάτων;Δεν γίνεται να συρθεί όλος ο κλάδος σε τέτοια ταλαιπωρία, για να χτυπηθούν κάποιοι συνάδελφοι που κάνουν προσφορές στο διαδίκτυο.Άλλωστε αυτοί, έχουν περισσότερο χρόνο και ειδικά προγράμματα για να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις.Ερωτηθήκατε ποτέ αν συμφωνείτε με αυτό το χειρισμό;
Τα θέματα είναι πολλά(παράβολα Εθνικής,ειδικές δοκιμασίες μοτοσυκλετών,ασφαλιστήρια δικύκλων,υπογραφή ικανός.....)και θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα με το μπάχαλο που θα ακολουθήσει.
Υπάρχουν βέβαια και καλές σκέψεις στο νέο νομικό πλαίσιο.Αυτές θα πρέπει να κρατήσουμε και να συζητήσουμε με τους αρμόδιους φορείς,προκειμένου οι σχολές μας, να παραμείνουν βιώσιμες επιχειρήσεις παροχής καλών υπηρεσιών.
Συνάδελφοι έχετε τα μάτια σας ανοιχτά,διαβάστε,ενημερωθείτε,συσπειρωθείτε.Σε λίγο καιρό περιμένουμε την αντικατάσταση του ΠΔ208.
Αυτός ο χώρος δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή μας,την ανταλλαγή απόψεων αλλά και την κατάθεση προτάσεων!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου